Och så var rallyt över.

Då var femdagars rallyt över. Fredagen var som väntat litet halvljummet efter två stora festardagar men gårdagen var otippat bra. Glada gäster på partyhumör och jag lite småberusad är en lyckad kombination.

Summa sumarum har dessa fem dagar varit helt klart över förväntan.

Det var länge sedan jag skrev någon filosofisk fundering här på bloggen. Nu kör vi...
Det är ytterligare en jämförelse mellan hip hop/r n´b och klubbfolket.

Ni som är dj´s vet vad jag pratar om.
Hur kommer det sig att de som vill önska r n´b oftast kräver att man ska spela det och man ska spela det nuuuuuuuuuuuuuuuuuu? Det hjälper inte att man förklarar snällt att jag är inhyrd här som house dj. "Jo men spela en låt, alltså alla vill ha r n´b. du kommer fylla dansgolvet." Sen är det skitsamma om det är knökfullt på dansgolvet eller inte.
Under mina 14 år som dj har jag aldrig varit med om att någon har krävt att jag ska köra house, utan de har önskat snällt. Men det andra folkslaget... Det händer minst 5 gånger varje kväll. Inte bara önska utan ställa krav och ultimatum. Ni dj´s där ute, håller ni med?

Två roliga gästscenarier från helgen som gick:
1. Igår började jag med att spela musik som jag verkligen gillar då inte folk hade börjat ramla in ordentligt. Lite mer åt trance-house hållet, lite tunggung. Då kommer det en tjej och ställer sig på dansgolvet helt själv och man verkligen ser hur hon njuter av musiken. Dansar helt i sin egen värld.
Tummen upp för folk som vågar vara sig själva och göra saker som det känner för. Speciellt när de gäller att dansa till musik som jag diggar ;)

2. Jag var precis i en mix då en tjej kommer fram till mig i båset och frågar: "Kan man önska en låt?" Jag nickar ja samtidigt som jag avslutar mixen och den nya låten börjar. Dansgolvet börjar koka och de skriker och hojtar. Tjejen kollar på mig och säger, "du verkar ha koll på läget ändå. Kör ditt race du." Och går därifrån.
Tummen upp för folk som inte är egocentrerade utan kan se "the big picture".

Alex Sayz dj blogg

www.alexsayz.com
 
Blogg listad på Bloggtoppen.se